Λέξεις και εικόνες από την Νίκαια (Κυριακή 5/11)

Ευχαριστούμε όλες και όλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της Κυριακής, μέλη του Συλλόγου και μη. Παραθέτουμε μια σύντομη περιγραφή, καθώς και κάποιες φωτογραφίες από το κυριακάτικο πρωινό στην Κοκκινιά.

Ξεκινήσαμε το πρωί με ξενάγηση στην Δημοτική Πινακοθήκη της Νίκαιας από τις επιμελήτριες των εκθέσεων. Η Κυριακή Παπαθανασοπούλου για την ενότητα «Από τον προσφυγικό συνοικισμό στην πόλη» και η Μαρία Πούλου για την ενότητα «Παλιοί φωτογράφοι της Νίκαιας, μέρος 2ο». Και οι δύο εκθέσεις ήταν υψηλού επιπέδου, ενώ οι ξεναγήσεις ήταν πολύ κατατοπιστικές και έγιναν περιεκτικές συζητήσεις με την ομάδα μας.

Στη συνέχεια συναντηθήκαμε στην πλ. Μ. Παπαρήγα (πρ. Αναλήψεως), όπου μας ξενάγησε ο Νίκος Νικολάου (μέλος του ΔΣ του ΠΣΒΠ), παλιός Νικαιώτης και άριστος γνώστης της περιοχής. Εκεί μάθαμε για τα λαϊκά κέντρα καθώς και τις κατοικίες γνωστών μουσικών του ρεμπέτικου και όχι μόνο, καθώς και για την ιστορία του παλιού νεκροταφείου της Ανάληψης.

Στο τέλος καταλήξαμε σε καφενείο της περιοχής, όπου μετά τους σχετικούς μεζέδες βγήκαν τα όργανα και παίξαμε αγαπημένα τραγούδια του Βαγγέλη Παπάζογλου και άλλα ρεμπέτικα.

Για όσες και όσους δεν κατάφεραν να έρθουν μαζί μας την Κυριακή, οι εκθέσεις συνεχίζονται μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, στην Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας “Ντίνος Κατσαφάνας” (Ραιδεστού 32) και σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη.

Έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε τους ιστορικούς περιπάτους στις περιοχές που συνδέονται με την ιστορία της αστικής λαϊκής μουσικής, καθώς και την επιτυχημένη συνεργασία με τον πολιτιστικό τομέα του Δήμου Νίκαιας. Θα σας ενημερώσουμε για τις επόμενες δράσεις μας.

Ξενάγηση από την Κυριακή Παπαθανασοπούλου
Ξενάγηση από την Κυριακή Παπαθανασοπούλου
Ξενάγηση από την Μαρία Πούλου
Ξενάγηση από την Μαρία Πούλου
Η αρχή του ιστορικού περιπάτου
Η αρχή του ιστορικού περιπάτου
Στο καφενείο με τα όργανα Α'
Στο καφενείο με τα όργανα Α’
Στο καφενείο με τα όργανα Β'
Στο καφενείο με τα όργανα Β’
Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Πατώντας "Accept" αποδέχεστε την χρήση αυτών.