Ευάγγελος Παπάζογλου – «Το Αίνιγμα» (EP)

Το σπανιότερο τραγούδι του ρεμπέτικου επανακυκλοφορεί μετά από 85 χρόνια!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βαγγέλης Παπάζογλου» ανακοινώνει την κυκλοφορία της πρώτης του δισκογραφικής παραγωγής με τίτλο «Το Αίνιγμα». Πρόκειται για μία συλλεκτική έκδοση βινυλίου 10 ιντσών που τυπώθηκε σε 300 αντίτυπα.

Mεταξύ των 4 κομματιών του δίσκου περιλαμβάνεται το τραγούδι «Το αίνιγμα» του Βαγγέλη Παπάζογλου σε ερμηνεία Γιώργου Κάβουρα. Η συγκεκριμένη εκτέλεση θεωρείται ως το ιερό δισκοπότηρο της λαϊκής δισκογραφίας του γραμμοφώνου αφού ο δίσκος που το περιέχει αναζητείτο από συλλέκτες και ερευνητές για δεκαετίες ενώ πολλοί θεωρούσαν την ανεύρεσή του ανέλπιστη.

Στην έκδοση περιλαμβάνεται επίσης το τραγούδι «Τεχνίτης και κατεργάρης», δημιουργία του Βαγγέλη Παπάζογλου που χαρίστηκε στον Κώστα Σκαρβέλη και παράλληλα το μοναδικό κομμάτι όπου εντοπίζεται να τραγουδά ο ίδιος ο Παπάζογλου, το εμβληματικό «Οι λαχανάδες», πιο γνωστό ως «Κάτω στα Λεμονάδικα», και τέλος «Η μπαμπέσα», μια σύνθεση που ζήλεψε μέχρι και ο Αττίκ. Όλα τα τραγούδια προέρχονται από πρωτότυπους δίσκους γραμμοφώνου 78 στροφών που ανήκουν στο Αρχείο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Βαγγέλης Παπάζογλου». Τους δίσκους εντόπισε ο Σταύρος Κουρούσης, ακούραστος ερευνητής και μέλος του συλλόγου.

Η ψηφιοποίηση, η ηχητική αποκατάσταση και το remaster έγιναν εξ ολοκλήρου από τον ειδικό μηχανικό ήχου Τεντ Κένταλ, γνωστού στο ελληνικό κοινό από την εξαιρετική του δουλειά σε συλλογές ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών. Η έκδοση είναι δίγλωσση (Ελληνικά και Αγγλικά) και συνοδεύεται από δισέλιδο ένθετο στο οποίο περιέχονται οι στίχοι των τραγουδιών και οι ετικέτες των δίσκων. Κάθε βινύλιο περιέχει κωδικό για την ψηφιακή λήψη του EP με άφθονο επιπλέον υλικό που περιλαμβάνει παρτιτούρες των τραγουδιών και σαρώσεις των πρωτότυπων δίσκων σε εικόνες υψηλής ευκρίνειας.

Επιμέλεια παραγωγής: Κώστας & Άγγελος Μπουρνάς.

Σχεδιασμός, μεταφράσεις: Κώστας Μπουρνάς.

Ο δίσκος θα είναι διαθέσιμος από τις 14 Ιουνίου 2021.

Προπαραγγελίες: https://psvpapazoglou.gr/product/ευάγγελος-παπάζογλου-το-αίνιγμα-ep/

Ψηφιακή λήψη: https://psvpapazoglou.bandcamp.com/album/to-ainigma-ep

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Πατώντας "Accept" αποδέχεστε την χρήση αυτών.