Δελτίο Τύπου για την κυκλοφορία του βιβλίου «Βαγγέλης Παπάζογλου: Αλληλογραφία»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βαγγέλης Παπάζογλου» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία της πρώτης του έκδοσης, του βιβλίου «Βαγγέλης Παπάζογλου: Αλληλογραφία».

Στις σελίδες της Αλληλογραφίας ανθολογούνται χρονολογικά σωζόμενες επιστολές και καρτ ποστάλ που αντάλλαξε ο Βαγγέλης Παπάζογλου με τη σύζυγό του, Αγγέλα, αλλά και αλληλογραφία που έστειλαν σε, ή δέχτηκαν από, συγγενείς, φίλους και συνεργάτες.

Το υλικό αυτό, που αποδελτιώθηκε με μεγάλη προσοχή, παρουσιάζεται για πρώτη φορά μεταγραμμένο και επιλεκτικά σχολιασμένο, δίνοντας έτσι στον αναγνώστη τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με την όμορφη και ιδιαίτερη γλώσσα των Σμυρνιών, να βιώσει τα έντονα συναισθήματα που πηγάζουν από την ανάγνωση τόσο προσωπικών κειμένων, να ανακαλύψει ενδιαφέροντα στοιχεία για τη μουσική πράξη –και γενικά τη ζωή– εκείνης της εποχής και κυρίως να προσεγγίσει την ανθρώπινη διάσταση της προσωπικότητας του Βαγγέλη και της Αγγέλας Παπάζογλου.

Η έκδοση αυτή δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την πρωτότυπη αλληλογραφία που με πολύ κόπο συγκέντρωσε και πρωτοδημοσίευσε ο Γιώργης Παπάζογλου στα βιβλία του «Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης: Αγγέλα Παπάζογλου: Τα χαΐρια μας εδώ» (2003) και «Ρεμπέτικοι νόμοι του Βαγγέλη Παπάζογλου: Τα χαΐρια μας εδώ» (2011).

Απόσπασμα

Θεσσαλονίκη, τη 31/5/1927

Αγαπητή μου σύζυγο, Αγγέλα, χαίρε. Έλαβα την αγαπητήν μου επιστολή σου και εχάρην πολύ διά την καλή σου υγείαν. Σου έστειλα 200 δραχμές πριν 5 μέρες και τώρα που σου γράφω σου στέλνω άλλες 200. Να παραβλέπεις, Αγγέλα μου, επειδή δεν σου στέλνω πολλά αλλά τι να κάνομε, εκείνο που δίνει ο Θεός. Βλέπεις, εκρύωσα και 10 μέρες υπόφερα με το λαιμό μου. Δεν ημπορούσα ούτε να μιλήσω αλλά τώρα, λίγο κατ’ ολίγο, πάω καλύτερα. Μου γράφεις ότι τον Στράτη δεν τον αφήνει η μητέρα να έλθετε αλλά εγώ δεν σου μήνυσα, όπως μου γράφεις, να πάρεις τον Στράτη και να έλθεις. Εγώ όταν τα κανονίσω, θα βρεθεί κανένας τρόπος να σε φέρω και σένα.Τώρα, γλέπεις, κάθομαι ακόμα στο ξενοδοχείον και προσπαθώ και εγώ και ο Τζόνης να εύρομε καμία κάμαρ[α] και τότε θα σε φέρω και σένα.Χαιρετισμούς από τον Τζόνη και από τη[ν] οικογένειά του. Και με περικάλεσε πολύ η γυναίκα του αν ξεύρετε της κόρης της ο άνδρας αν επανδρεύτηκε και να μου το γράψετε. Δώσε τα δέοντα σε όλους τους συ[γγ]ενείς μας και φίλους. Και μην ξεχνάς να μου γράφεις.

Σε φιλώ, Βαγγέλης

Λεπτομέρειες Βιβλίου

  • Τίτλος: Βαγγέλης Παπάζογλου
  • Υπότιτλος: Αλληλογραφία
  • Επιμέλεια: Κώστας Μπουρνάς
  • Εκδότης: Πολιτιστικός Σύλλογος «Βαγγέλης Παπάζογλου»
  • Σελίδες: 96
  • Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
  • ISBN 978-618-84563-0-3
  • Τιμή (χωρίς μεταφορικά): 10,00 € (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)
  • Χρονολογία έκδοσης: Οκτώβριος 2019

Για παραγγελίες επικοινωνήστε με τον Σύλλογο στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου psvpapazoglou@gmail.com. Για την επιτυχή καταχώριση της παραγγελίας σας παρακαλούμε γράψτε στο μέηλ σας τον αριθμό των αντιτύπων που επιθυμείτε, τον τρόπο πληρωμής (με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του Συλλόγου ή με αντικαταβολή) και τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση αποστολής & ταχυδρομικός κώδικας, προορισμός, τηλέφωνο επικοινωνίας). Σε περίπτωση εξάντλησης των αποθεμάτων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σύντομα κοντά σας και σε επιλεγμένους χώρους διάθεσης για τους οποίους θα γίνουν προσεχώς σχετικές ανακοινώσεις από τις σελίδες του Συλλόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Πολιτιστικός Σύλλογος «Βαγγέλης Παπάζογλου»
www.instagram.com/psvpapazoglou
www.twitter.com/psvpapazoglou

Τηλέφωνο εξυπηρέτησης: 6947701057 (όχι για παραγγελίες)

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Πατώντας "Accept" αποδέχεστε την χρήση αυτών.