Αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπάζογλου από τον Δήμο Νίκαιας – Άγ. Ι. Ρέντη

Στις 27 Ιούνη του 1943, μέσα στην γερμανική κατοχή, πεθαίνει ο Βαγγέλης Παπάζογλου από φυματίωση. Επί Μεταξά δεν αναγνώρισε την λογοκρισία και αποσύρθηκε από την δισκογραφία, ενώ στην γερμανική κατοχή σταμάτησε να παίζει στα κέντρα όπου πλέον διασκέδαζαν μόνο οι δωσίλογοι και οι μαυραγορίτες. Εξάσκησε με περισσή τιμιότητα το επάγγελμα του παλιατζή, με συνέπεια να αρρωστήσει από τις κακουχίες και την πείνα, πληρώνοντας με την ίδια του τη ζωή την επιλογή να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Ακριβώς στην επέτειο του θανάτου του, ο Δήμος Νίκαιας – Άγ. Ι. Ρέντη διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του Βαγγέλη Παπάζογλου, στα πλαίσια των δράσεων του Δήμου για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η βραδιά περιλαμβάνει αφηγήσεις και ζωντανή μουσική, ενώ κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών ο Σύλλογος θα συμμετέχει με οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο και τις εκδόσεις του Συλλόγου.

Είναι σημαντικό να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, αλλά και ευκαιρία να ανταμώσουμε και να γνωριστούμε από κοντά όσα μέλη και φίλοι/ες του Συλλόγου βρισκόμαστε στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιούνη 2022 στις 9μμ, στο Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου & Προύσης).

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Πατώντας "Accept" αποδέχεστε την χρήση αυτών.